Garden Treasure on a silver-plate

Bestellingen, zendingen en retourzendingen

Hoe kan ik bestellen? 

Bestellen kan via onze website of neem even contact met ons op per email

Wat is het verschil tussen blote wortel en container pioenen? 

Blote wortels kunnen het hele jaar door besteld worden, maar worden enkel in de herfst gerooid. De wortels worden netjes verpakt met een kleine beschrijving. We versturen de wortels of je mag ze komen afhalen. De exacte timing is afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Pioenen in 7L containers zijn in de lente beschikbaar. Contacteer ons per email of telefoon voor een reservatie. Afhalen kan op onze open veld dagen of op een van de tuinbeurzen. We kunnen de containers niet versturen. 

Blijven alle variëteiten onbeperkt beschikbaar? 

Onze pioenwortels hebben een groeicyclus van minimaal 3 jaar, hierdoor zijn alle variëteiten niet steeds beschikbaar. We doen ons best om voldoende voorraad te hebben van de meeste variëteiten, maar voor enkele zeldzame schoonheden is dit niet steeds haalbaar. Verder worden er steeds nieuwe variëteiten toegevoegd. Mocht een bepaalde variëteit uitgeput zijn dan contacteren we je per e-mail om een mogelijk alternatief voor te stellen. Jij beslist of dit ook jouw keuze is. 

Hoe kan ik betalen? 

Bestellingen worden definitief gereserveerd zodra we de volledige betaling ontvangen hebben. Bestellingen worden klaar gemaakt in volgorde van binnenkomst van de betaling. Betalen kan met verschillende kaarten op onze website, of per overschrijving naar volgend rekening nummer: 

Bank: BNP Paribas Fortis 

BIC: GEBABEBB 

Rekening houder: Trian bvba - Graefswinning 

IBAN: BE45 0016 1637 8189 

Zijn mijn online betalingen veilig? 

De Strong Customer Authentication (SCA) -regels van de PSD2 zijn geïntroduceerd om de veiligheid van online betalingen te vergroten. SCA is van toepassing op betalingen met zowel betaalpassen als creditcards voor bedrijven in de Europese Economische Ruimte (EER) met klanten uit hetzelfde gebied.

We zijn klaar voor de SCA en alle online betalingen worden verwerkt op basis van het "two-factor authentication" -principe, ongeacht waar u zich in de EER bevindt en of de overheid in uw land besluit de handhaving uit te stellen.

Bevestiging van bestelling 

Na ontvangst van de volledige betaling voor de goederen en transportkosten, sturen we een e-mail ter bevestiging. Mocht er een probleem zijn met een niet-beschikbare variëteit vanwege natuurlijke of andere omstandigheden dan storten we het corresponderende vooruitbetaalde bedrag terug. Bij betaling per overschrijving gaat het bedrag terug naar de opdrachtgever, bij kaart betalingen gaat het terug via de desbetreffende kaart. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele kosten of schade die u zou kunnen oplopen vanwege het niet beschikbaar zijn van een bepaalde variëteit. Bestellingen worden aanvaard naar eigen goeddunken, maar worden doorgaans geaccepteerd indien de goederen beschikbaar zijn en we de betaling ontvangen hebben. 

Kan ik een bestelling annuleren? 

Gelieve een bestelling schriftelijk te annuleren, e-mail heeft onze voorkeur. Vermeld a.u.b. het volgnummer van de bestelling. Annuleringen die we ontvangen na één september zijn onderworpen aan 15% annuleringskosten. Zodra er verstuurd wordt kan er niet meer geannuleerd worden. Bij betaling per overschrijving gaat het bedrag terug naar de opdrachtgever, bij kaart betalingen gaat het terug via de desbetreffende kaart. 

Ik bestel vanuit het buitenland, moet ik BTW betalen? 

Enkel bij leveringen aan bedrijven binnen de EEG met een geldig BTW nummer wordt er geen BTW verrekend. In alle andere gevallen geldt het wettelijke BTW tarief. Onze prijzen zijn inclusief BTW. 

Wanneer worden mijn pioenen wortels verstuurd? 

Pioen wortels worden verstuurd vanaf begin oktober, extreme weersomstandigheden uitgesloten, tot in het late najaar, en dit zolang de weersomstandigheden het toelaten. Container planten worden niet verstuurd en zijn enkel beschikbaar voor afhaling op de kwekerij op de open veld dagen of beursen waar we aanwezig zijn. 

Hoe worden ze geleverd? 

De zorgvuldig verpakte blote wortels worden per koerier of post verzonden. We sturen je bijgesloten enkele eenvoudige instructies i.v.m. hun behandeling bij aankomst. Bij vertrek sturen we je een e-mail met de transport code, en een weblink zodat je de levering via het web van de desbetreffende transporteur kunt volgen. Mocht een pakket beschadigd zijn, noteer dit op het ontvangst bewijs van de koerier, en neem onmiddellijk contact op met ons. Wordt dit niet genoteerd, dan kan eventuele schade niet verhaald worden. Niet afgehaalde en/of gemiste leveringen die resulteren in beschadigde planten of goederen zijn voor de verantwoordelijkheid van de geadresseerde. 

Welke kwaliteit mag ik verwachten bij levering? 

We dragen er uiterste zorg voor dat we enkel de hoogste kwaliteit versturen. Houtpioenen worden verkocht als 2 tot 3 jaar of 3 tot 5 jaar geënte planten. Kruid- en Itoh pioenen zijn wortelstokken met 3 tot 5 ogen. Mocht er een probleem zijn bij aankomst gelieve dit binnen 7 dagen te melden. We geven graag meer advies i.v.m. locatie en plant tips maar kunnen, wegens omstandigheden buiten onze controle, niet garant staan voor wat er daarna gebeurt. Evenwel helpen we je graag verder om de oorzaak te doorgronden. 

Gaan mijn pioenen meteen bloeien? 

We streven naar een evenwicht tussen de wortel en de beschikbare ogen. Hierdoor heeft de plant de mogelijkheid om de volgende lente een of meerdere bloemen te produceren. Jammer genoeg kunnen we dit niet garanderen. Vooral bij Itoh en dubbele lactiflora variëteiten blijft de bloei soms een jaartje langer uit, maar dit is zeker het wachten waard! De pioen heeft eerst een periode van rust nodig om tot volledige ontwikkeling te komen. Bloemen op jonge planten geven een hint van wat er nog komt. Indien je vermoedt dat er iets mis is met je aankoop stuur ons a.u.b. een foto van de bloem, de plant en de omgeving samen met een kopij van het aankoopbewijs zodat we dit kunnen nagaan en zo mogelijk rechtzetten. 

Hoeveel kost het versturen? 

Wij hanteren een vaste verzendkost per land voor een onbeperkt aantal pioenen. Hieronder vindt u de tabel met diverse bestemmingen. Voor leveringen van andere hoeveelheden of naar een andere bestemming mag u steeds contact met ons opnemen, wij sturen u graag een offerte. 

Bestemming Prijs Bestemming Prijs Bestemming Prijs
België 9.00    Italië* 14.00    Portugal* 29.00
Bulgarije 29.00 Kroatië 29.00 Roemenië 29.00
Denemarken* 14.00 Letland 17.00 Slowakije 17.00
Duitsland* 9.00 Liechtenstein 49.00 Slovenië 19.00
Estland* 17.00 Litouwen 17.00 Spanje* 29.00
Finland* 19.00 Luxembourg 9.00 Tsjechië 17.00
Frankrijk* 9.00 Monaco 14.00 Zweden* 14.00
Griekenland* 29.00 Nederland* 9.00
Hongarije 19.00 Oostenrijk 14.00
Ierland 14.00 Polen 19.00

*Eilanden toeslag van toepassing, contacteer ons voor een offerte.

Leveringen buiten de EEG:

Neem contact met ons op voor een prijsopgave voor extra verzendkosten, verzend- en fytosanitaire certificaten en / of andere vereisten, zodat we kunnen controleren of het voor ons mogelijk is om uw bestelling zonder extra vertraging in overeenstemming met de douanevoorschriften buiten de EU te leveren.

Graag meer informatie? 

Voor verdere informatie over pioenen, mag je ons steeds contacteren. 

We wensen je veel pioen plezier.

Graefswinning