In oktober 2020

Pioenen nieuwe oogst weekend oktober

Nieuwe pioenen oogst

In de herfst zetten we één weekend onze deuren weer open. Kom langs en kies uit ons ruim assortiment klassieke en prachtige nieuwe soorten. De catalogus is online beschikbaar. Wil je echt zeker zijn dat je favoriete pioen er nog is, dan is tijdig reserveren aangeraden.

We rooien krachtige jonge wortels boordevol energie. Daarna worden ze gewassen en gedeeld. Dit is handenarbeid zodat we de beste wortels kunnen selecteren. Vaak geven onze pioenen het eerste jaar al bloem. 

Het najaar is de mooiste tijd om te planten. 's Winters laat je de natuur best haar werkt doen en zodra de lente in aantocht is verschijnen de nieuwe scheuten. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Meer plant hints en tips vind je hier

Huisgast 2019 Michael Camphausen

De herfst is het ideale moment om te planten en we zijn héél blij dat de bekende Duitse kweker Michael Camphausen te gast is met een selectie uit zijn verzameling zeldzame en mooie bloembollen. Meer informatie over Michael's collectie is te vinden op zijn website. Natuurlijk mag je ook reserveren, dan kun je je schatten meteen op de hoeve afhalen. 

Hints en Tips

Doorheen de dag worden er mini-presentaties gegeven in de schuur. We nemen de tijd voor enkele praktische weetjes, degelijk plant advies en beantwoorden prangende vragen.

Waar

Hoeve adres: Graefswinning -Diestersteenweg 222 - 3850 Nieuwerkerken in België. 

We liggen iets van de weg af en zijn met de gps niet altijd gemakkelijk te vinden. Check een routeplanner voordat je vertrekt. 

Parkeerplaats beschikbaar bij de hoeve.

Mini-presentaties, shop en afhaling van bestellingen in de schuur aan de linkerkant van de hoeve.

OPGELET: In oktober zijn de velden klaargemaakt voor de winter. Indien u onze pioenenvelden in bloem wilt zien, bent u van harte welkom tijdens onze pioenen weekends in de lente.

Wanneer

xx en xx Oktober 2020 van 10u tot 17u.

De natuur is onvoorspelbaar en naargelang het seizoen vordert, kan de datum veranderen! Voordat je vertrekt is het aangeraden deze webpagina nogmaals te bezoeken.

Belangrijk

Een goede voorbereiding is het halve werk, klik hier voor meer informatie en plantips.

Tot ziens.