Pioen snijbloemen vers van het veld

Liggen de seizoenen je nauw aan het hart, dan zijn pioenen vast je favoriete lente bloeiers. Ben je bloemenkunstenaar, een creatieve ondernemer, run je een trendy restaurant of wil je gewoon jezelf verwennen, bestel vooraf en wij leveren zodra er geoogst wordt vers van het veld!

Op de open veld dagen en op tuinfeesten staan er in het seizoen steeds boeketten voor je klaar. Op alle andere dagen hanteren we een minimum hoeveelheid.

Lente collectie 2021

Pioen Red Grace

De veelbelovende bloemknoppen laten het fascinerende spel van robijnrode bloemblaadjes al vermoeden. Terwijl de kleur overgaat van robijn naar een warme rode tint, wordt de bloemknop een indrukwekkende bol. De bloemen worden gedragen op stevige stelen en omringd met helder groen blad.

Red Grace is minder bekend, maar een gracieuze en begeerlijke pioenroos. Ze houdt langer in de vaas dan andere rode pioenen zoals o.a. de boerenpioen.

Beschikbaar: Bij normale weersomstandigheden de tweede week van mei.
  

Pioen Buckeye Belle

Prachtige middengrote dieprode bloemblaadjes vormen een kom voor enkele gouden meeldraden en een wirwar van dieprode filamenten. Stevige stelen met gezond frisgroen blad en een aangename lichte geur vervolledigen het plaatje. De warme kleur combineert heel goed met Coral Sunset; ze bloeien op hetzelfde moment. 

Beschikbaar:  Bij normale weersomstandigheden de tweede week van mei. 

Pioen Coral Sunset

Pioenen zijn mooie snijbloemen en Coral Sunset is een van onze toppers. Heldere koraal kleurige kroonblaadjes vormen een halfgevulde bloem. De kleur vervaagt langzaam naar ivoor waardoor er een overvloed aan schakeringen ontstaat. De grote bloemen staan op stevige stelen die geen ondersteuning behoeven. De warme kleur combineert heel goed met Buckeye Belle; ze bloeien op hetzelfde moment. Coral Sunset is ook een zeer geliefde bloem voor bruiloften en feesten.

Beschikbaar:  Bij normale weersomstandigheden de tweede week van mei. 

Pioen Ellen Cowley

De bloemblaadjes van de komvormige bloemen veranderen geleidelijk van suikerroze naar ivoor. Het is een frisse verschijning, ook leuk voor een  communie feest of om je dag op te fleuren. 

Beschikbaar: Bij normale weersomstandigheden de derde week van mei. 

Pioen Gardenia

Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de knoppen wit, parelmoer of roze gekleurd, maar ze veranderen altijd in mooie witte dubbele bloemen. Gardenia bloeit redelijk vroeg in het seizoen en is een van onze favoriete klassieke pioenen. Licht geurend, sterke stelen en een gezond gebladerte vervolledigen het plaatje.

Beschikbaar: Bij normale weersomstandigheden de vierde week van mei. 

Pioen Duchesse de Nemours

Dubbele bloem met een opmerkelijk frisse limoenachtige geur. De kroonblaadjes zijn omgekeerd en vormen een kommetje waarin zich een tweede compacte iets crèmekleurige bloem bevindt. De bloemrijke plant heeft glanzend donkergroen blad.

Beschikbaar: Bij normale weersomstandigheden de vierde week van mei. 

Pioen Honey Gold

Een samenspel van zachte kleuren. Op een schoteltje van witte bloemblaadjes ontpopt zich een toef van zacht gele tot crème kleurige bloemblaadjes soms voorzien van een extra toef roze in het midden. De bloemen hebben een aangename geur en grijsgroen blad omringt de stevige stelen. Licht geurend. 

Beschikbaar:  Bij normale weersomstandigheden de eerste week van juni. 

Pioen Sarah Bernhardt

Een overvloed van zachtroze bloemblaadjes, met naar het midden toe enkele karmijnrode penseelstreekjes. Een lange houdbare bloem. Ideaal voor een klassiek arrangement. Licht geurend. Sarah Bernhardt is ook een zeer geliefde bloem voor bruiloften en feesten.

Beschikbaar:  Bij normale weersomstandigheden de eerste week van juni.  

Pioen Dr. F. G. Brethour

De grote roosvormige bloemen zijn wit met een champagnekleurige toets. De geurende bloemen worden gedragen op stevige stelen gekleed in donkergroen gezond blad. Een zeldzame en heel mooie verschijning. 

Beschikbaar:  Bij normale weersomstandigheden de eerste week van juni.  

Pioen Elsa Sass

Grote dubbele gevulde bloem, een overvloed van witte bloemblaadjes in perfecte symmetrie. Een van onze laatste bloeiers. Licht geurend.

Beschikbaar:  Bij normale weersomstandigheden de tweede week van juni.  

Kwaliteits pioen-snijbloemen vers van het veld.

   image_28.png image_29.png

Met zorg gekweekt

De snijbloemen worden op voorhand gepluisd, zodat alle energie naar één mooie bloem gaat. Op het ogenblik dat de knoppen rijp zijn worden ze geplukt, ook dit is precisie werk. Sorteren en bundelen doen we met zorg en dus met de hand. We willen dat je thuis of in de zaak meer dan een week plezier hebt van onze pioenen.

Kwaliteit 

We plukken de soorten een of meerdere malen per dag afhankelijk van de temperatuur. Er wordt niet meer dan 1/3 tot 1/2 van een plant geplukt en met rede. Op deze wijze putten we de planten niet uit en blijven ze gezond en sterk. Samengevat: De grote mooie knoppen voor de verkoop de andere voor de plant.

Na zorg

Bij aankomst volg de eenvoudige instructies. Bewaar de bloemen niet bij vruchten, omdat ethyleen gassen het rijpingsproces versnellen. Plaats ze uit de tocht en niet in direct zonlicht.

Timing

Onze pioenen zijn meestal beschikbaar van midden mei tot midden juni. We doen ons uiterste best om aan je wensen tegemoet te komen, maar we zijn volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Vaas leven

Er is niets zo mooi als een pioen die langzaam maar zeker haar hele pracht tentoonstelt. Vandaar dat we onze pioenen zo kort mogelijk in de koeling bewaren. Eens op kamertemperatuur hebben ze enkele dagen nodig om open te bloeien. Daarna geniet je nog meerdere dagen van je bloemen.

Keuze in overvloed 

We kweken heel wat verschillende soorten zodat we gedurende een vijftal weken steeds weer vers geplukte pioenen kunnen aanbieden. Eerst worden de vroege soorten geplukt, naarmate het seizoen vordert volgen de variëteiten elkaar op en tja op is op!

Met zoveel soorten is een gemengd boeket een leuk idee, maar een combinatie van vroege met late soorten ligt moeilijk. Wat zeker kan is je het hele seizoen voorzien van de ene na de andere soort.... dat is pas luxe!

Trouwe klanten

Wij bieden onze trouwe klanten onze beste prijzen aan. Bestel vooraf om te genieten van onze meest voordelige voorwaarden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte.

met fleurige groeten,

Jeaninne Lemmens