Open Veld Dagen Graefswinning

Een unieke gelegenheid om de verschillende vormen, geuren en kleuren te ervaren.

Bezoek onze bloemenvelden en geniet van de schoonheid van pioenen. We kweken een 300-tal verschillende variëteiten kruid- en Itoh pioenen in de volle grond op wandelafstand van de hoeve. De bloemenvelden zijn ook bereikbaar voor stevige buggies. Wandelschoenen of laarzen zijn aangeraden, onze mooie leemgrond durft weleens plakken op natte dagen! 

Planten

Het ideale moment om te shoppen of je verlanglijstje samen te stellen. We hebben een beperkte selectie pioenen in 7L potten beschikbaar op de binnenplaats. 

Mocht je droompioen nog op het veld staan geen nood. Onze catalogus planten zijn na bestelling beschikbaar als blote wortel in de herfst. We kunnen de bestelling opsturen of je kunt ze in de herfst afhalen. Bestellen kan ter plaatse of via onze online shop

Boeketten

We kweken een uitgebreid assortiment pioenen als snijbloem. Mooie, ouderwetse schoonheden en gedurfde nieuwkomers. Ze zijn beschikbaar in de pop-up winkel op de hoeve tijdens de openingsuren. Wat is er fleuriger in de lente dan een boeket pioenen vers van het veld!

We zijn GEEN plukboerderij.

Indien u grote hoeveelheden wenst, neem dan vooraf contact met ons op.

Hoeve reglement

Tijdens de op deze site gepubliceerde openingstijden bent u van harte welkom op onze velden en hoeve. Om u volgens onze traditie te verwelkomen, vragen we eenvoudigweg om ons eigendom, de mensen die er werken, andere bezoekers en het milieu te respecteren.

We vragen dat u de volgende regels respecteert :

1. De maximumsnelheid is 30 km of minder. Rijd alleen op het aangegeven pad en volg het eenrichtingsverkeer zoals aangegeven. Parkeer in de daarvoor bestemde locatie niet langs de openbare weg.

2. Volg de borden en instructies van het personeel van Graefswinning.

3. Blijf op de groene paden, ga niet tussen de planten.

4. Het betreden van onze velden buiten de openingstijden is verboden. Zelfs tijdens openingsuren is het mogelijk dat een of meerdere velden of plaatsen niet toegankelijk zijn voor het publiek. We stellen uw respect op prijs, wetende hoe moeilijk dit kan zijn.

5. Bloemen plukken, zaden of stekken oogsten is verboden, hetzelfde geldt voor het beschadigen of verwijderen van planten, het verplaatsen of verwijderen van etiketten. Boetes worden ter plaatse opgelegd en geïnd. We accepteren creditcards, pinpassen en contant geld. Boetes beginnen vanaf €250.00 en worden berekend naar goeddunken van de eigenaar. Om een idee te krijgen, neemt u de waarde van één plant en vermenigvuldigt u deze met tien. U beschadigt niet alleen de eigenlijke plant, maar ook ons levensonderhoud voor de komende vijftien jaar.

6. Houd altijd toezicht op kinderen.

7. Honden zijn welkom, mits aangelijnd vanaf aankomst tot vertrek. Poepzakjes zijn verplicht. Laat honden a.u.b. geen pipi doen op de planten. Wij zorgen voor vers water op de hoeve.

8. Geniet van het vogelgezang. Breng geen radio's, muziekinstrumenten, drones of andere storende apparaten mee.

9. We zijn geen jogging- of sportpark, maar een landbouwbedrijf. Het dragen van koptelefoons wordt afgeraden. Blijf uit de buurt van tractoren en andere bewegende apparatuur of machines.

10. Neem alle afval mee naar huis.

11. Op het hele domein is roken verboden; vooral in de velden! Pioenen zijn gevoelig voor het tabaksvirus.

12. We geven toestemming om foto's of kleine video's te maken met als enig doel om u te helpen bij uw selectieproces. Foto - video - drone of andere sessies zijn niet toegestaan! Boetes worden ter plaatse opgelegd en geïnd. We accepteren creditcards, contactloos betalen en contant geld. Boetes beginnen vanaf €1000.00 en worden berekend naar goeddunken van de eigenaar. Voor alle  duidelijkheid,  NIET staan, zitten, liggen, vertrappen enz... tussen de planten omdat u ziektes verspreidt en de planten beschadigt. En het irriteert echte plantenliefhebbers!

Boetes worden integraal doorgestort naar een goed doel, we willen graag andere boeren en hun families helpen in Oekraïne. Als u twijfelt, kom dan niet. Bedankt voor uw respect en begrip.

13. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade aan uw persoon of uw eigendom tijdens uw bezoek. Houd er rekening mee dat u een oude hoeve en velden bezoekt, de omgeving vereist minstens stevige schoenen.

14. Maak geen foto's van andere mensen van dichtbij zonder hun genereuze toestemming. Sommigen vinden het leuk, velen niet.

15. Dit reglement kan zonder nadere kennisgeving worden gewijzigd.

Ter informatie: planten in de kweekvelden worden niet geëtiketteerd, behalve de planten die in het lopende jaar te koop zijn.

U verklaart dat u zich aan deze regels houdt op het moment dat u het domein Graefswinning betreedt.

Bedankt voor uw begrip.

Openingstijden

In april komen de pioenen meestal net tevoorschijn. Indien u onze velden in bloei wilt zien, bent u vanaf half mei van harte welkom voor de vroegbloeiende soorten. 

De snijbloemen zijn beschikbaar in het seizoen tijdens de openings uren.

De natuur is onvoorspelbaar en naargelang het seizoen vordert, kunnen de data veranderen. Op onze Facebook  Instagram en Threads pagina houden we bij wie wanneer gaat bloeien. Voordat u vertrekt is het aangeraden deze webpagina nogmaals te bezoeken.

In de lente van 2025 zijn de velden en hoeve de volgende dagen open van 13u tot 17u.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 mei.

Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 mei.

Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 mei.

Donderdag 29, Vrijdag 30 zaterdag 31 mei en zondag 1 juni.

Bereikbaarheid

Ons adres is: Graefswinning - Diestersteenweg 222 - 3850 Nieuwerkerken in België. 

Met de wagen

We liggen iets van de weg af en zijn met de gps niet altijd gemakkelijk te vinden. Check een routeplanner voordat u vertrekt. 

Er is parkeerplaats beschikbaar aan de hoeve, parkeer niet langs de openbare weg.

Met de bus of trein

Klik hier voor de link

Voorzieningen

Voor de pop-up bloemenshop en het afhalen van bestellingen kunt u terecht op de binnenplaats. De ingang is aan de linkerkant van de hoeve.

Contactloos betalen, betalen met de kaart en contant is mogelijk.

Er is een toilet in het gebouw. 


We kijken uit naar uw bezoek.Hoeve filosofieOver onsPioenrozen plant tips