Open Veld Dagen Graefswinning

Een unieke gelegenheid om de verschillende vormen, geuren en kleuren te ervaren.

Bezoek onze bloemenvelden en geniet van de schoonheid van pioenen. We kweken een 300-tal verschillende variëteiten kruid- en Itoh pioenen in de volle grond op wandelafstand van de hoeve. De bloemenvelden zijn ook bereikbaar voor stevige buggies. Wandelschoenen of laarzen zijn aangeraden, onze mooie leemgrond durft weleens plakken op natte dagen! 

Planten

Het ideale moment om te shoppen of je verlanglijstje samen te stellen. In onze kleine kwekerij vindt je een selectie pioenen in 7L potten.

Mocht je droompioen nog op het veld staan geen nood. Onze catalogus planten zijn na bestelling beschikbaar als blote wortel in de herfst. We kunnen de bestelling opsturen of je mag ze komen afhalen. Bestellen kan ter plaatse of via onze online shop

Boeketten

We kweken een uitgebreid assortiment pioenen als snijbloem.Mooie, ouderwetse schoonheden en gedurfde nieuwkomers. Tijdens de dagen die we open zijn,  zijn ze beschikbaar op de hoeve vanaf midden mei tot begin juni. Wat is er fleuriger in de lente dan een boeket pioenen vers van het veld!

We zijn geen plukboerderij.

Indien u grote hoeveelheden wenst, neem dan vooraf contact met ons op.

Hoeve reglement

Tijdens de op deze site gepubliceerde openingstijden bent u van harte welkom op onze velden en kwekerij. Om u volgens onze traditie te verwelkomen in onze bloemenvelden en kwekerij, vragen we eenvoudigweg om ons eigendom, de mensen die er werken, andere bezoekers en het milieu te respecteren.

We vragen dat u de volgende regels respecteert :

1. In geval van een Covid 19-noodgeval verwachten we dat u de Corona-regels volgt tijdens uw bezoek aan de velden en de kwekerij. Indien er een beperking op het aantal personen en indien we van mening zijn dat er te veel bezoekers zijn, sluiten we tijdelijk de toegang.

2. De maximumsnelheid is 30 km of minder. Rijd alleen op het aangegeven pad en volg het eenrichtingsverkeer zoals aangegeven. Parkeer in de daarvoor bestemde locatie niet langs de openbare weg.

3. Volg de borden en instructies van het personeel van Graefswinning.

4. Blijf op de groene paden, ga niet tussen de planten.

5. Het betreden van onze velden buiten de openingstijden is verboden. Zelfs tijdens openingsuren is het mogelijk dat een of meerdere velden of plaatsen niet toegankelijk zijn voor het publiek. We stellen uw respect op prijs, wetende hoe moeilijk dit kan zijn.

6. Bloemen plukken, zaden of stekken oogsten is verboden, hetzelfde geldt voor het beschadigen of verwijderen van planten, het verplaatsen of verwijderen van etiketten. Boetes worden ter plaatse opgelegd en geïnd. We accepteren creditcards, pinpassen en contant geld. Boetes beginnen vanaf 250 € en worden berekend naar goeddunken van de eigenaar. Om een idee te krijgen, neemt u de waarde van één plant en vermenigvuldigt u deze met tien. U beschadigt niet alleen de eigenlijke plant, maar ook ons levensonderhoud voor de komende vijftien jaar.

7. Houd altijd toezicht op kinderen.

8. Honden zijn welkom, mits aangelijnd vanaf aankomst tot vertrek. Poepzakjes zijn verplicht. Laat honden aub geen pipi doen op de planten. Wij zorgen voor vers water op de hoeve.

9. Geniet van het vogelgezang. Breng geen radio's, muziekinstrumenten, drones of andere storende apparaten mee.

10. We zijn geen jogging- of sportpark, maar een werkend bedrijf. Het dragen van koptelefoons wordt afgeraden. Blijf uit de buurt van tractoren en andere bewegende apparatuur of machines.

11. Al uw afval dient in de desbetreffende vuilnisbakken te worden gesorteerd of neem het mee naar huis.

12. Op het hele domein is roken verboden; vooral in de velden!

13. We geven toestemming om foto's of kleine video's in onze velden te maken met als enig doel om u te helpen bij uw selectieproces. Foto - video - drone of andere sessies zijn niet toegestaan! Boetes worden ter plaatse opgelegd en geïnd. We accepteren creditcards, pinpassen en contant geld. Boetes beginnen vanaf 1000 € en worden berekend naar goeddunken van de eigenaar. U beschadigt niet alleen de eigenlijke plant en verspreid ziektes, maar ook ons levensonderhoud voor de komende vijftien jaar. Boetes worden integraal doorgestort naar een goed doel, willen we graag andere boeren en hun families helpen in Oekraïne.

14. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade aan uw persoon of uw eigendom tijdens uw bezoek. Houd er rekening mee dat u een oude hoeve en velden bezoekt, de omgeving vereist minstens stevige schoenen.

15. Maak geen foto's van andere mensen van dichtbij zonder hun genereuze toestemming. Sommigen vinden het leuk, velen niet.

16. Dit reglement kan zonder nadere kennisgeving worden gewijzigd.

Ter informatie: planten in de kweekvelden zijn niet gelabeld, behalve die in het huidige jaar te koop zijn.

U verklaart dat u zich aan deze regels houdt op het moment dat u het domein Graefswinning betreedt.

Bedankt voor uw begrip.

Openingstijden

In april beginnen de pioenen net te verschijnen. Indien u onze velden in bloei wilt zien, bent u vanaf half mei van harte welkom voor de vroegbloeiende soorten. 

De snijbloemen zijn beschikbaar in het seizoen tijdens de openings uren.

De natuur is onvoorspelbaar en naargelang het seizoen vordert, kunnen de data veranderen. Op onze Facebook en Instagram pagina houden we bij wie wanneer gaat bloeien. Voordat u vertrekt is het aangeraden deze webpagina nogmaals te bezoeken.

In de lente van 2024 zijn de velden en hoeve de volgende dagen open van 13u tot 17u.

Vrijdag 17, zaterdag 18, zondag 19 en Pinkstermaandag 20 mei.

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei.

Vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni.

Andere dagen kunnen eerder of later worden toegevoegd, afhankelijk van het weer.

Bereikbaarheid

Ons adres is: Graefswinning - Diestersteenweg 222 - 3850 Nieuwerkerken in België. 

Met de wagen

We liggen iets van de weg af en zijn met de gps niet altijd gemakkelijk te vinden. Check een routeplanner voordat u vertrekt. 

Er is parkeerplaats beschikbaar aan de hoeve, parkeer niet langs de openbare weg.

Met de bus of trein

Klik hier voor de link

Voorzieningen

Voor de pioenenshop en het afhalen van bestellingen kunt u terecht op de binnenplaats. De ingang is aan de linkerkant van de hoeve.

Contactloos betalen, betalen met de kaart en contant is mogelijk.

Er is een toilet in het gebouw. 

Contact

Klik hier om ons te contacteren via e-mail of bel ons op 0032 499 84 79 09.

We kijken uit naar uw bezoek.Hoeve filosofieOver onsPioenrozen plant tips