19 & 20 oktober 2024

Pioenen nieuwe oogst weekend oktober

Herfsttijd is planttijd - Nieuwe oogst!

In de herfst zetten we enkele dagen onze deuren weer open. Kom langs en kies uit ons ruim assortiment klassieke en prachtige nieuwe soorten. De catalogus is online beschikbaar. Wil je echt zeker zijn dat je favoriete pioen er nog is, dan is tijdig reserveren aangeraden, maar we hebben steeds een leuk assortiment vrij beschikbaar.

We rooien krachtige jonge wortels boordevol energie. Daarna worden ze gewassen en gedeeld. Dit is handenarbeid zodat we de beste wortels kunnen selecteren. Vaak geven onze pioenen het eerste jaar al bloem. 

Het najaar is de mooiste tijd om te planten. 's Winters laat je de natuur best haar werkt doen en zodra de lente in aantocht is verschijnen de nieuwe scheuten. 

Hints en Tips

Doorheen de dag antwoorden we graag op alle pioenen vragen. Maar een goede voorbereiding van je grond is het halve werk, klik hier voor meer informatie en plantips.

Afhaling van bestellingen

We nemen per e-mail contact met je op zodra je bestelling klaar is. Je kunt jouw bestelling afhalen op een van de afhaaldagen, maar houd er rekening mee dat ze het liefst zo vers mogelijk geplant willen worden. Heb je geen e-mail ontvangen, controleer dan even je spambox.

Waar en wanneer

Gratis toegang

19 en 20 oktober van 10u tot 17u 

Hoeve adres: Graefswinning - Diestersteenweg 222 - 3850 Nieuwerkerken in België. 

Pioenenshop en afhaling van bestellingen aan de linkerkant van de hoeve. Er is een aparte in- en uitgang naar de binnenplaats. Contactloos betalen, betalen met de kaart en contant betalen zijn allemaal mogelijk.

Met de wagen

We liggen iets van de weg af en zijn met de gps niet altijd gemakkelijk te vinden. Check een routeplanner voordat je vertrekt. 

Er is parkeerplaats beschikbaar aan de hoeve.

Met de bus of trein

Klik hier voor de link

OPGELET: In oktober zijn de velden klaargemaakt voor de winter. Indien je onze pioenenvelden in bloei wilt zien, ben je van harte welkom tijdens onze pioenendagen in de lente.

Klik hier om onze volledige herfstagenda te bekijken. We verheugen ons op je bezoek.

Verboden te roken op de hoeve of in de velden.

Hoeve filosofieOver onsPioenrozen plant tips