Kies je stijl

Kies je stijl

Cottage tuin

Een overdaad aan bloemen, vakkundig geplant, in een ontspannen setting met ogenschijnlijk geen regels, maar volkomen harmonieus en verbluffend mooi. Pioenrozen met grote bloemen en een overvloed aan bloemblaadjes zijn de lente favoriet in menige cottage-tuin. Maar enkele bloemen worden net zo gewaardeerd. Door vroeg- en laatbloeiende soorten te planten, duurt het bloeiseizoen langer. 

Voor de bijtjes

Het een lust voor oor en oog om het vrolijke heen en weer van bijen en hommels met volgeladen pootjes te volgen. Enkele- en halfgevulde bloemen van pioenen zijn vaak pollendragend en een echte aanwinst in de tuin. 

Voor jouw pluktuin

's Ochtends vroeg jouw eigen boeket pioenrozen plukken in jouw tuin, kan het nog mooier zijn!  Een pioen is een plant met een lange levensduur, die 3 jaar groei nodig heeft om volwassen te worden. Vanaf het derde jaar kun je 1/3 van deze stelen plukken. Per plant kun je tellen op 5 tot 10 stelen. Het lijkt nogal wreed om deze prachtige bloemen aan de plant te laten, maar als je deze stappen volgt, kun je jarenlang pioenrozen plukken.  We raden een gemiddelde afstand van 75cm aan. Dus ongeveer 4 vierkante meter voor 6 pioenen. Zo kun je ze gemakkelijk plukken en onderhouden.  Voor meer tips en advies klik hier. 

Onderhoudsvriendelijk

Een ideale plek om te ontspannen. Strakke lijnen, bedden met identieke planten geven rust en zijn makkelijk te onderhouden. Deze soorten onderscheiden zich veelal door een stevige plant-opbouw. Ze vergen weinig onderhoud en hebben geen ondersteuning nodig. Stevige bloemen verschijnen net boven het loof en bloem, steel en plant zijn in harmonie. Pioenrozen in de volle zon zijn gezonde planten en met gezonde stevige planten is het makkelijk tuinieren. 

Formele tuin

Symmetrie, een centrale as en een herhaling van geometrische vormen, soms omzoomd door lage hagen of ander groen, zijn welbekende elementen. Klassieke pioenrozen in lichte tinten zijn ideale planten om de structuren te verzachten. 

Er zijn 107 pioenen.

Item 1-24 van 107 in totaal item(s)

Actieve filters

Filteren op

Ideaal voor

Ideaal voor

Welriekend

Welriekend

Kleurenpalet

Kleurenpalet

Hoogte

Hoogte

Bloei periode

Bloei periode

Bloemvorm

Bloemvorm

Veredelaar

Veredelaar

Prijs

Prijs

  • € 14,00 - € 330,00