Top categorieën

Top categorieën

Nieuwe soorten 2022

Een nieuwe catalogus samenstellen is altijd leuk en roept mooie herinneringen op. Maar waar komen al deze soorten vandaan?  Dit jaar hebben we een uitgebreide selectie pioenrozen van de voormalige Song Sparrow Farm and Nursery in Illinois, VS. Vele jaren geleden bezocht ik Roy Klehm. Een genereuze stroom van informatie, advies en tips gegarandeerd! We kochten verschillende soorten in kleine aantallen. Om de drie jaar werden ze gedeeld en vermeerderd en dit gedurende meer dan tien jaar. Zodra er voldoende wortels van een variëteit zijn en we deze nog steeds leuk vinden, verschijnt deze op onze website. Ik hoop dat ze opnieuw mooie herinneringen mogen maken.

Landschapspioenen

Landschapspioenen vergen weinig onderhoud en ze hebben geen ondersteuning nodig Bloemen verschijnen net boven het loof en zijn beschikbaar in een waaier van vormen, geuren en kleuren. Veel variëteiten zijn net iets lichter, mogelijk eleganter, maar zeker niet minder mooi, integendeel!

Pioenen voor beginners

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn pioenen gemakkelijke planten, maar zoals eenieder van ons hebben ze zo hun behoeften. Hier zijn 5 tips.  1. plant in de herfst een degelijke, gezonde wortel in volle grond  2. kies een plek met veel zon en niet drassig  3. bereid het plant gat voor met compost en een trage meststof  4. verwijder elk najaar het loof  5. geef jaarlijks een trage meststof  Indien het bovenstaande klopt, kies dan een soort die je leuk vindt. Of we hebben het je nog gemakkelijker gemaakt met een selectie van 10 verschillende stevige soorten.

Extra Grote bloemen

Indrukwekkende, overheerlijke grote bloemen. Maar wil je pioenen die nog groter zijn, verwijder dan in het vroege voorjaar de zijknoppen ter grootte van een erwt. Alle energie stroomt naar één prachtige bloem, ideaal voor de creatie van een weelderig boeket, een opvallende display met één bloem of een klassiek bloemsierstuk. 

Klein maar fijn

In een kleine tuin zijn compacte planten met een interessante groeicyclus een must. Pioenen geven hun mooiste bloemen op het ogenblik dat de meeste andere vaste planten nog even de kat uit de boom kijken. Ze zijn hun plaatsje wat betreft schoonheid en continuïteit in uw tuin meer dan waard zijn. We hebben voor u een mooie selectie charmante, compacte variëteiten geselecteerd. 

Heirloom pioenrozen

“Golden Oldies” die de tand des tijds met glans doorstaan hebben en de ruggengraat vormen van menige tuin. In onze selectie hebben we rassen ouder dan 1940 opgenomen. 

Er zijn 75 pioenen.

Item 1-24 van 75 in totaal item(s)

Actieve filters

Filteren op

Ideaal voor

Ideaal voor

Welriekend

Welriekend

Kleurenpalet

Kleurenpalet

Hoogte

Hoogte

Bloei periode

Bloei periode

Veredelaar

Veredelaar

Onderscheiding

Onderscheiding