Top categorieën

Top categorieën

Nieuwe soorten 2023

Nieuwe variëteiten komen niet uit de lucht vallen en zeker niet pioenen! Het duurt 4 tot 5 jaar voordat een ZAADJE bloeit, wat de benodigde tijd en doorzettingsvermogen verklaart.  Dit jaar willen wij vooral Don Hollingsworth bedanken voor zijn oog voor mooie planten en zijn methodische en strenge selectiemethode die eenvoudigweg luidt: "Alleen het beste is goed genoeg". Ik hoop dat u evenveel plezier beleeft aan deze en de andere variëteiten zoals wij aan het kweken ervan.  Jeaninne 

Pioenen voor beginners

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn pioenen gemakkelijke planten, maar zoals eenieder van ons hebben ze zo hun behoeften. Hier zijn 5 tips: plant in de herfst een degelijke, gezonde wortel in volle grond  kies een plek met veel zon en niet drassig  bereid het plant gat voor met compost en een trage meststof  verwijder elk najaar het loof  geef jaarlijks een trage meststof  Indien het bovenstaande klopt, kies dan een soort die je leuk vindt. Of we hebben het je nog gemakkelijker gemaakt met een selectie van 10 verschillende stevige soorten.

Landschapspioenen

Landschapspioenen hebben geen ondersteuning nodig Bloemen verschijnen net boven het loof en zijn beschikbaar in een waaier van vormen, geuren en kleuren. Veel variëteiten zijn net iets lichter, mogelijk eleganter, maar zeker niet minder mooi, integendeel! De beste selecties worden onderscheiden met de American Peony Society Award of Landscape Merit.

Extra Grote bloemen

Indrukwekkende, overheerlijke grote bloemen. Maar wil je pioenen die nog groter zijn, verwijder dan in het vroege voorjaar de zijknoppen ter grootte van een erwt. Alle energie stroomt naar één prachtige bloem, ideaal voor de creatie van een weelderig boeket, een opvallende display met één bloem of een klassiek bloemsierstuk. 

Heirloom pioenrozen

“Golden Oldies” die de tand des tijds met glans doorstaan hebben en de ruggengraat vormen van menige tuin. In onze selectie hebben we rassen ouder dan 1940 opgenomen. 

Klein maar fijn

In een kleine tuin zijn compacte planten met een interessante groeicyclus een must. Pioenen geven hun mooiste bloemen op het ogenblik dat de meeste andere vaste planten nog even de kat uit de boom kijken. Ze zijn hun plaatsje wat betreft schoonheid en continuïteit in uw tuin meer dan waard zijn. We hebben voor u een mooie selectie charmante, compacte variëteiten geselecteerd. 

Er zijn 116 pioenen.

Item 1-24 van 116 in totaal item(s)

Actieve filters

Filteren op

Ideaal voor

Ideaal voor

Welriekend

Welriekend

Kleurenpalet

Kleurenpalet

Hoogte

Hoogte

Bloei periode

Bloei periode

Bloemvorm

Bloemvorm

Veredelaar

Veredelaar

Beschikbaar

Beschikbaar