Top categorieën

Top categorieën

Nieuwe soorten 2024

We verzamelen in onze nieuwe catalogus voor 2024 voor elk wat wils, oude variëteiten met hun eigen verhalen en ook nieuwe variëteiten. Niets blauws dit jaar!  Graag willen we pioenen onder de aandacht brengen die niet, zoals geharnaste schoonheden, ondersteund moeten te worden. Heb je ook niets liever dan vrij en blij bloeiende planten in je tuin? Er zijn 90 landschapssoorten om uit te kiezen! Jeaninne 

Pioenen voor beginners

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn pioenen gemakkelijke planten, maar zoals eenieder van ons hebben ze zo hun behoeften. Hier zijn 5 tips: plant in de herfst een degelijke, gezonde wortel in volle grond  kies een plek met veel zon en niet drassig  bereid het plant gat voor met compost en een trage meststof  verwijder elk najaar het loof  geef jaarlijks een trage meststof  Indien het bovenstaande klopt, kies dan een soort die je leuk vindt. Of we hebben het je nog gemakkelijker gemaakt met een selectie van 10 verschillende stevige soorten.

Landschapspioenen

Landschapspioenen hebben geen ondersteuning nodig Bloemen verschijnen net boven het loof en zijn beschikbaar in een waaier van vormen, geuren en kleuren. Veel variëteiten zijn net iets lichter, mogelijk eleganter, maar zeker niet minder mooi, integendeel! De beste selecties worden onderscheiden met de American Peony Society Award of Landscape Merit.

Extra Grote bloemen

Indrukwekkende, overheerlijke grote bloemen. Maar wil je pioenen die nog groter zijn, verwijder dan in het vroege voorjaar de zijknoppen ter grootte van een erwt. Alle energie stroomt naar één prachtige bloem, ideaal voor de creatie van een weelderig boeket, een opvallende display met één bloem of een klassiek bloemsierstuk. 

Heirloom pioenrozen

“Golden Oldies” die de tand des tijds met glans doorstaan hebben en de ruggengraat vormen van menige tuin. In onze selectie hebben we rassen ouder dan 1940 opgenomen met hun eigen verhalen. 

Klein maar fijn

In een kleine tuin zijn compacte planten met een interessante groeicyclus een must. Pioenen geven hun mooiste bloemen op het ogenblik dat de meeste andere vaste planten nog even de kat uit de boom kijken. Ze zijn hun plaatsje wat betreft schoonheid en continuïteit in uw tuin meer dan waard zijn. We hebben voor u een mooie selectie charmante, compacte variëteiten geselecteerd. 

Actieve filters