16 & 17 mei en 30 & 31 mei 2020

Open Veld Dagen Graefswinning

Een unieke gelegenheid om de verschillende vormen, geuren en kleuren te ervaren.

Bezoek onze bloemenvelden en geniet van de schoonheid die pioenen bieden. We kweken een 300-tal verschillende variëteiten kruid-, Itoh en houtpioenen in de volle grond op wandelafstand van de hoeve. De bloemenvelden zijn ook bereikbaar voor stevige buggies. Wandelschoenen of laarzen zijn aangeraden, onze mooie leemgrond durft weleens plakken op natte dagen! 

Planten

Het ideale moment om te shoppen of je verlanglijstje samen te stellen. In onze kleine kwekerij vindt je een selectie pioenen in 7L potten. Mocht je droompioen nog op het veld staan geen nood. Onze catalogus planten zijn na bestelling beschikbaar als blote wortel in de herfst. We kunnen de bestelling opsturen of je mag ze komen afhalen. Bestellen kan ter plaatse of via onze online shop

Boeketten

We kweken een uitgebreid assortiment pioenen als snijbloem. Mooie, ouderwetse schoonheden en gedurfde nieuwkomers. Deze gaan normaal naar de veiling, maar tijdens ons pioenen week-end zijn ze uitzonderlijk beschikbaar op de hoeve. Wat is er fleuriger in de lente dan een boeket pioenen vers van het veld!

Nieuwe introductie

Tijdens de open veld dagen op zondag 17 mei om 14.00 wordt de nieuwe pioen “Lumière” gedoopt.

Indien de weersomstandigheden het toelaten vindt de doop plaats in het veld, dit is Lumière’s favoriete plek!  

De peter is Luc Noël, welbekend van het tuinprogramma Jardins & Loisirs. Het meterschap werd met enthousiasme aanvaardt door Leena Liljestrand, de bevlogen voorzitster van de Zweedse pioenen vereniging - Svenska Pionsällskapet. Onder haar vleugels is ook de Finse pioenenvereniging – Suomen Pionistit – enkele jaren geleden opgestart. 

P. “Lumière” heeft een dubbele bloem met een egale frisse roze kleurtoon en een zachte geur. Deze pioen bloeit vroeg, wat zeldzaam is voor deze unieke combinatie van kleur en vorm.

Waar

Ons adres is: Graefswinning - Diestersteenweg 222 - 3850 Nieuwerkerken in België. 

We liggen iets van de weg af en zijn met de gps niet altijd gemakkelijk te vinden. Check een routeplanner voordat u vertrekt. 

Er is parkeerplaats beschikbaar aan de hoeve.

Wanneer

16 en 17 mei 2020 van 10u tot 17u. 

30 en 31 mei 2020 van 10u tot 17u.

De natuur is onvoorspelbaar en naargelang het seizoen vordert, kunnen de data veranderen. Op onze Facebook en Instagram pagina houden we bij wie wanneer gaat bloeien. Voordat je vertrekt is het aangeraden deze webpagina nogmaals te bezoeken.

Tot ziens

Hoeve filosofieOver onsPioenrozen plant tips