Oktober 2021

Pioenen nieuwe oogst weekend oktober

Nieuwe pioenen oogst

In de herfst zetten we enkele weekenden onze deuren weer open. Kom langs en kies uit ons ruim assortiment klassieke en prachtige nieuwe soorten. De catalogus is online beschikbaar of op aanvraag. Wil je echt zeker zijn dat je favoriete pioen er nog is, dan is tijdig reserveren aangeraden, maar we hebben steeds een leuk assortiment vrij beschikbaar.

We rooien krachtige jonge wortels boordevol energie. Daarna worden ze gewassen en gedeeld. Dit is handenarbeid zodat we de beste wortels kunnen selecteren. Vaak geven onze pioenen het eerste jaar al bloem. 

Het najaar is de mooiste tijd om te planten. 's Winters laat je de natuur best haar werkt doen en zodra de lente in aantocht is verschijnen de nieuwe scheuten. 

Hints en Tips

Doorheen de dag antwoord ik graag op alle pioenen vragen. Maar een goede voorbereiding van je grond is het halve werk, klik hier voor meer informatie en plantips.

Afhaling van bestellingen

We nemen per e-mail contact met je op zodra je bestelling klaar is. Je kunt jouw bestelling afhalen op een van de afhaaldagen, maar houd er rekening mee dat ze het liefst zo vers mogelijk geplant willen worden. Als je midden oktober geen e-mail hebt ontvangen, controleer dan even je spambox.

Waar

Hoeve adres: Graefswinning -Diestersteenweg 222 - 3850 Nieuwerkerken in België. 

We liggen iets van de weg af en zijn met de gps niet altijd gemakkelijk te vinden. Check een routeplanner voordat je vertrekt. 

Parkeerplaats beschikbaar bij de hoeve.

OPGELET: In oktober zijn de velden klaargemaakt voor de winter. Indien u onze pioenenvelden in bloem wilt zien, bent u van harte welkom tijdens onze pioenen weekends in de lente.

Wanneer

00 en 00 oktober 2022 van 13u tot 18u.

De natuur is onvoorspelbaar en naargelang het seizoen vordert, kan een datum veranderen! Voordat je vertrekt is het aangeraden deze webpagina nogmaals te bezoeken.

Belangrijk

Pioenenshop en afhaling van bestellingen aan de linkerkant van de hoeve. Er is een aparte in- en uitgang naar de binnenplaats, volg a.u.b. de signalisatie. 

Op de binnenplaats is een beperkt aantal personen tegelijkertijd toegestaan. Indien we van mening zijn dat er te veel bezoekers zijn, sluiten we tijdelijk even de poort. 

Contactloos betalen, betalen met de kaart en contant betalen zijn allemaal mogelijk.

Tot ziens

We staan erop dat u de corona-regels en onze regels volgt bij een bezoek aan het veld en de kwekerij.

Hoeve filosofieOver onsPioenrozen plant tips