Domein reglement

Tijdens de op deze site gepubliceerde openingstijden bent u van harte welkom op onze velden en kwekerij. Om u volgens onze traditie te verwelkomen in onze bloemenvelden en kwekerij, vragen we eenvoudigweg om ons eigendom, de mensen die er werken, andere bezoekers en het milieu te respecteren.

We vragen dat u de volgende regels respecteert :

1. We staan erop dat u de Corona-regels volgt tijdens uw bezoek aan de velden en de kwekerij. Er is een beperking op het aantal personen. Indien we van mening zijn dat er te veel bezoekers zijn, sluiten we tijdelijk de toegang.

2. De maximumsnelheid is 30 km of minder. Rijd alleen op het aangegeven pad en volg het eenrichtingsverkeer zoals aangegeven. Parkeer in de daarvoor bestemde locatie.

3. Volg de borden en instructies van het personeel van Graefswinning.

4. Blijf op de groene paden, ga niet tussen de planten.

5. Het betreden van onze velden buiten de openingstijden is verboden. Zelfs tijdens openingsuren is het mogelijk dat een of meerdere velden of plaatsen niet toegankelijk zijn voor het publiek. We stellen uw respect op prijs, wetende hoe moeilijk dit kan zijn.

6. Bloemen plukken, zaden of stekken oogsten is verboden, hetzelfde geldt voor het beschadigen of verwijderen van planten, het verplaatsen of verwijderen van etiketten. Boetes worden ter plaatse opgelegd en geïnd. We accepteren creditcards, pinpassen en contant geld. Boetes beginnen vanaf 250 € en worden berekend naar goeddunken van de eigenaar. Om een idee te krijgen, neemt u de waarde van één plant en vermenigvuldigt u deze met tien. U beschadigt niet alleen de eigenlijke plant, maar ook ons levensonderhoud voor de komende vijftien jaar.

7. Houd altijd toezicht op kinderen.

8. Honden zijn welkom, mits aangelijnd vanaf aankomst tot vertrek. Poepzakjes zijn verplicht. Laat honden aub geen pipi doen op de planten. Wij zorgen voor vers water op de hoeve.

9. Geniet van het vogelgezang. Breng geen radio's, muziekinstrumenten, drones of andere storende apparaten mee.

10. We zijn geen jogging- of sportpark, maar een werkend bedrijf. Het dragen van koptelefoons wordt afgeraden. Blijf uit de buurt van tractoren en andere bewegende apparatuur of machines.

11. Al uw afval dient in de desbetreffende vuilnisbakken te worden gesorteerd of neem het mee naar huis.

12. Op het hele domein is roken verboden; vooral in de velden!

13. We geven toestemming om foto's of kleine video's in onze velden te maken met als enig doel om u te helpen bij uw selectieproces. Foto - video - drone of andere sessies zijn niet toegestaan! Boetes worden ter plaatse opgelegd en geïnd. We accepteren creditcards, pinpassen en contant geld. Boetes beginnen vanaf 1000 € en worden berekend naar goeddunken van de eigenaar. Om een idee te krijgen, neemt u de waarde van één plant en vermenigvuldigt u deze met tien. U beschadigt niet alleen de eigenlijke plant en verspreid ziektes, maar ook ons levensonderhoud voor de komende vijftien jaar. Boetes worden integraal doorgestort naar een goed doel, voor 2022 willen we graag andere boeren en hun families helpen.

14. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade aan uw persoon of uw eigendom tijdens uw bezoek. Houd er rekening mee dat u een oude hoeve en velden bezoekt, de omgeving vereist minstens stevige schoenen.

15. Dit reglement kan zonder nadere kennisgeving worden gewijzigd.

Ter informatie: planten in de kweekvelden zijn niet gelabeld, behalve die welke in het huidige jaar te koop zijn.

U verklaart zich aan deze regels te houden op het moment dat u het Domein Graefswinning betreedt.

Bedankt voor uw begrip.

Openingstijden

In april beginnen de pioenen net te verschijnen. Indien u onze velden in bloei wilt zien, bent u vanaf half mei van harte welkom voor de vroegbloeiende soorten. De bloei is dit seizoen iets later.

DE VELDEN EN DE KWEKERIJ -
OPENINGSTIJDEN WORDEN OP EEN LATER DATUM VERMELD.

De snijbloemen zijn beschikbaar tijdens de openings uren.

De natuur is onvoorspelbaar en naargelang het seizoen vordert, kunnen de data veranderen. Op onze Facebook en Instagram pagina houden we bij wie wanneer gaat bloeien. Voordat u vertrekt is het aangeraden deze webpagina nogmaals te bezoeken.

VOOR MEER INFORMATIE OVER HET OOGST WEEKEND KLIK HIER.

HET BETREDEN VAN ONZE VELDEN BUITEN DE OPENINGSUREN IS VERBODEN. 

Zelfs tijdens openingstijden is het mogelijk dat een of meerdere velden of plaatsen niet toegankelijk zijn voor het publiek. We stellen uw respect op prijs, wetende hoe moeilijk dit kan zijn.

Bereikbaarheid

Ons adres is: Graefswinning - Diestersteenweg 222 - 3850 Nieuwerkerken in België. 

Met de wagen

We liggen iets van de weg af en zijn met de gps niet altijd gemakkelijk te vinden. Check een routeplanner voordat u vertrekt. 

Er is parkeerplaats beschikbaar aan de hoeve.

Met de bus of trein

Klik hier voor de link

Voorzieningen

Voor de pioenenshop en het afhalen van bestellingen kunt u terecht op de binnenplaats. De ingang is aan de linkerkant van de hoeve.

Contactloos betalen, betalen met de kaart en contant is mogelijk.

Corona: Er is een aparte in- en uitgang naar de binnenplaats, volg a.u.b. de signalisatie. Op de binnenplaats is er een beperking op het aantal personen. Indien we van mening zijn dat er te veel bezoekers zijn, sluiten we tijdelijk de toegangspoort. Een masker is verplicht op de binnenplaats.

Er is een toilet in het gebouw. 

Voor meer informatie over wat we doen in de lente klik hier