image.png

Timing 

Meestal plukken we tussen midden mei en midden juni. Eerst plukken we de vroege rassen en naarmate het seizoen vordert, volgen de anderen. Het hele seizoen door kunnen we u overladen met een opeenvolging van verschillende en spannende variëteiten ... dit is gewoon het toppunt van luxe! 

We volgen de seizoenen en forceren onze bloemen niet, we zijn dus afhankelijk van wat het weer ons brengt. Dit is een bewuste keuze; langzaam gegroeid gaan ze langer mee in de vaas en brengen ze meer vreugde. Een gevolg hiervan is dat we een soort niet op een bepaald moment kunnen beloven. Maar bekijk het van de positieve kant, er is altijd wel iets moois en is het een genot om de dikke volle knoppen te zien groeien op het veld.  

Met zorg gekweekt  

De snijbloemen worden op voorhand gepluisd, zodat alle energie naar één mooie bloem gaat. Op het ogenblik dat de knoppen rijp zijn worden ze geplukt, ook dit is precisie werk. Sorteren en bundelen doen we met zorg en dus met de hand. We willen dat je thuis of in de zaak minstens een week plezier hebt van onze pioenen.

We plukken de soorten een of meerdere malen per dag afhankelijk van de temperatuur. Er wordt niet meer dan 1/3 tot 1/2 van een plant geplukt en met rede. Op deze wijze putten we de planten niet uit en blijven ze gezond en sterk. Samengevat: De grote mooie knoppen voor de klant de andere voor de plant.

Nazorg

Verwijder de verpakking bij aankomst en volg de eenvoudige instructies. Zet pioenrozen niet in de buurt van fruit omdat ethyleengassen het rijpingsproces versnellen! Vermijd tocht en direct zonlicht. Zet ze indien mogelijk 's nachts op een koele plaats, maar gebruik vooral altijd een perfect schone vaas en vers water.

Er is niets zo mooi als een pioen die langzaam maar zeker haar hele pracht tentoonstelt. Vandaar dat we onze pioenen zo kort mogelijk in de koeling bewaren. Eens op kamertemperatuur hebben ze enkele dagen nodig om open te bloeien. Daarna geniet je nog meerdere dagen van je bloemen. 

Koelgecontroleerde 24-uur levering in België en Luxemburg

Bestellingen die voor 18:00 uur ontvangen en betaald zijn, worden de volgende werkdag opgehaald en zijn de dag erna bij u*.

  • Voor levering op zaterdag bestel voor donderdag 18:00
  • Voor levering op dinsdag bestel voor vrijdag, zaterdag of zondag 18:00
  • Voor levering op woensdag bestel voor maandag 18:00
  • Voor levering op donderdag bestel voor dinsdag 18:00
  • Voor levering op vrijdag bestel voor woensdag 18:00

*UITZONDERINGEN

  • Op feestdagen zoals Hemelvaart en Tweede Pinksterdag is er geen bezorging of koerier afhaling op de hoeve.
  • De rode zone op de kaart. Betaalde bestellingen die vóór woensdag 18:00 uur binnen zijn, worden op vrijdag geleverd en betaalde bestellingen die vóór zondag 18:00 uur binnen zijn, worden op dinsdag geleverd. Klik op de afbeelding voor een gedetailleerd overzicht.

Klik hier voor onze leveringen en betaling condities.

B2B-klanten 

Aan zakelijke klanten in de evenementenbranche en bloemisten met een btw-nummer, die waarde hechten aan kwalitatief lokaal geteelde producten, bieden wij onze beste voorwaarden aan en de mogelijkheid om vooraf te bestellen. Neem contact met ons op om een account aan te maken en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Onze snijbloemen voor professionals zijn ook verkrijgbaar via de Agora Groep in België, Frankrijk en Italië of kunnen na afspraak op de hoeve afgehaald worden.

Klik hier voor de catalogus