Pioen Red Grace

Pioen Red Grace

Omschrijving

Paeonia hybride "Red Grace". De veelbelovende bloemknoppen laten het fascinerende spel van robijnrode bloemblaadjes al vermoeden. Terwijl de kleur overgaat van robijn naar een warme rode tint, wordt de bloemknop een indrukwekkende bol. De bloemen worden gedragen op stevige stelen en omringd met helder groen blad. Ondanks de krachtige stelen zal enige ondersteuning nuttig zijn. Deze zeer krachtige groeier verdient een heerlijke zonnige plek in uw tuin. 

Afgezien van een mooie aanvulling in uw tuin is Red Grace ook een kostbare snijbloem. In vergelijking met andere gerespecteerde rode pioenen met een "officinalis" achtergrond, biedt ze een lang vaasleven. Voor het snijden van een boeket - of slechts een! - voel eerst even subtiel aan de bloemknop. Als deze zo zacht is als een marshmallow en voldoende kleur laat zien, is het tijd om te snijden. Het is verstandig om niet meer dan een derde van een volwassen plant te verwijderen. 

Het is een vroege bloeier en in combinatie met de meeste klassieke pioenen verlengt ze het pioen bloeiseizoen met meerdere weken. Red Grace is minder bekend, maar zeker een mooie, gracieuze en begeerlijke pioenroos. 

Speciale Preis José Buck "De Tuindagen van Beervelde" 2018.

Pioendetails

Glasscock Lyman D.

Eigenschappen

Kleurenpalet
Rood
Bloei periode
Vanaf week 2 | Vroeg
Bloemvorm
Bolvormig type
Hoogte
d| Van 80 tot 100 cm
Welriekend
Zacht geurend
Bloemknop(pen)
Een hoofdbloemknop
Onderscheiding
Andere onderscheidingen
Ideaal voor
De pluktuin
Locatie & grond
Zonnig en luchtig - grond goed bewerkt en niet drassig
Winterhard
Winterhard tot -20ºC, afhankelijk van de sneeuwbedekking

Je bent misschien ook geïnteresseerd in