Pioen Red Grace

Pioen 'Red Grace'

Omschrijving

Paeonia hybride 'Red Grace'. De veelbelovende bloemknoppen laten het fascinerende spel van robijnrode bloemblaadjes al vermoeden. Terwijl de kleur langzaam overgaat van robijnrood naar warmrood, ontvouwen ze zich tot indrukwekkende bollen. De bloemen worden gedragen op stevige stelen en omringd door levendig groen blad. Ondanks de indrukwekkende stelen kan enige ondersteuning nuttig zijn. Deze zeer krachtige groeier verdient een heerlijke zonnige plek in uw tuin. 

'Red Grace' is niet alleen een mooie aanwinst voor je tuin, maar ook een waardevolle snijbloem. Ze heeft een lang vaasleven in vergelijking met sommige andere gewaardeerde vroege rode pioenen van 'officinalis' oorsprong, zoals P. 'Red Charm'. Het snijden van 'Red Grace' is niet voor doetjes. Je moet veel geduld hebben. Dan zal deze majestueuze bloem je belonen met een balletachtig optreden, waarbij ze rij na rij bloemblaadjes ontvouwt tot ze een massieve bol vormt. 

Het is een vroege bloeier en in combinatie met de meeste klassieke pioenen verlengt ze het pioen bloeiseizoen met enkele weken. 'Red Grace' is minder bekend, maar ongetwijfeld een mooie, gracieuze en begeerlijke pioenroos. 

Speciale Preis José Buck "De Tuindagen van Beervelde" 2018.

Pioendetails

Glasscock Lyman D.

Eigenschappen

Kleurenpalet
Rood
Bloei periode
Vanaf week 2 | Vroeg
Bloemvorm
Bolvormig type
Hoogte
d| Van 80 tot 100 cm
Welriekend
Zacht geurend
Bloemknop(pen)
Een hoofdbloemknop
Onderscheiding(en)
Andere onderscheidingen
Ideaal voor
De pluktuin
Locatie & grond
Zonnig en luchtig - grond goed bewerkt en niet drassig
Winterhard
Winterhard tot -20ºC, afhankelijk van de sneeuwbedekking

Je bent misschien ook geïnteresseerd in